Teljes mesék és mesefilmek

Az oldalon ingyen nézhetsz mindenféle mesét mesefilmet és rajzfilmeket, a mesék nem az oldal tartalmai, így ha törlik a videó megosztó oldalakról nálunk sem fog elindulni, kérlek jelezd ha ilyen mesét találsz.
Még több mese

Még több mese


Lányos mesék

Hotel Transylvania mese előzetes

Hotel Transylvania mese előzetesKedves gyerekek és felnőttek ebben a mesében Drakuláról a vámpírról és mindenféle szörnyről láthattok egy érdekes történetet. A meséket már nem vetítik a mozik, és már akár otthon is végig nézhetitek a teljes mesét szuper minőségben, esetleg videótékából is kikölcsönözhetitek. Ha nem volna elegendő az előzetes, hogy meggyőzzön, hogy ez egy szuper kis mese akkor olvassátok el ezt a kis történetet: Drakula gróf 1895 táján egyedül neveli egyszem gyermekét, Mavist, rendkívül féltő módon, Erdély egyik eldugott szegletében. Felépíti az emberektől mentes szállodát, a Hotel Transylvaniát, amely egy a külvilágtól elrejtett hely, ahová minden szörny betérhet és kipihenheti magát.
Napjainkban a hotelben összegyűlnek a világ leghíresebb szörnyei, köztük Drakula legjobb barátai, Frankenstein és a felesége, Lujza, Murray, a múmia, Wayne, a vérfarkas és egész családja, valamint Griffin, a láthatatlan ember, hogy megünnepeljék Mavis 118. születésnapját. Mavis azonban azt szeretné, ha nagykorúvá válásával végre elhagyhatná a hotelt, és láthatná a világot. Apja látszólag beleegyezik ebbe és arra biztatja, hogy először repüljön el denevérszárnyon a közeli faluba, és győződjön meg róla ott, hogy milyen az emberek világa. Ám Drakula maga hozott létre egy hamis falut, hamis emberekkel, akik a szálloda zombiszemélyzete, hogy a lánya többé ne akarjon elmenni a hotelból, bebiztosítva ezzel a biztonságát. Mavisnak szörnyű tapasztalata lesz az emberekkel szemben, akik égő fáklyákkal és vasvillákkal támadnak rá, épp, ahogy az apjától hallotta, ezért megfogadja, soha többé nem fogja elhagyni a hotelt.
Azonban Drakula színjátékának következtében egy átlagos 21 éves, fiatal turista, Jonatán felfigyel a különös zombialkalmazottakra és a sötét erdőn és a rejtett bejáraton keresztül követi őket a hotelbe. Amikor Drakula felfedezi az idegent, kétségbeesetten próbálja őt elrejteni a többi szörny elöl, nehogy bárkinek is feltűnjön, hogy egy ember van közöttük, így beöltözteti egy Frankeinstein-jelmezbe, és azt mondja, hogy ő Frankenstein távoli unokatestvére, Jona-stein. Jonatán rövidesen találkozik Mavissel, akiknek igencsak megtetszik a helyes új “szörny”, így Drakula kénytelen azt mondani, hogy Jonatán Mavis születésnapja miatt van itt, hogy a lány egy korabelijével legyen együtt. A gróf szeretne minél hamarabb megszabadulni Jonatántól, ám nehezíti a helyzetét, hogy a szörnyek, köztük Mavis is, kezdik egyre jobban megkedvelni a vagány ifjút, aki teljesen felpörgeti a születésnapi ünnepség menetét, természetéhez igazodó szórakozási elveivel. Végül maga Drakula is úgy gondolja, hogy Jonatán emberhez képest mégis csak jó lélek, mivel a vámpírokról szóló ismeretei tisztességesek. Elmeséli neki családjuk tragikus történetét, melyben az emberek megölték a feleségét és felgyújtották egykori otthonát. Drakula akkor alapította meg a hotelt, azért, hogy megóvja a lányát a külvilág veszélyeitől, és azóta is attól fél, ha Mavis valaha is elhagyná a hotelt, elveszítené őt. Jonatán elmagyarázza, hogy a világ azóta már sokat változott, de Drakula nem hisz neki, szerinte a külvilág sosem fogadná el őket, szörnyeket.
Eközben Quasimodo, a hotel goromba főszakácsa rájön, hogy egy ember bujkál a szállodában, és mikor felfedezi, hogy ki is az, azt tervezi, hogy elfogja és megfőzi őt a szörnyek számára, de Drakula időben a barátja segítségére siet, és bűverejével megbénítja a séfet. Mavis születésnapi partiján Jonatán megszervezésének köszönhetően minden vendég felhőtlenül szórakozik, még a gróf is jól érzi magát, egészen addig, míg szemtanúja nem lesz Jonatán és Mavis elcsattanó csókjának. Szörnyű haragjában véletlenül kifecsegi mindenki előtt, hogy hazudott Mavisnak az emberekkel kapcsolatban, majd kisvártatva egy talicskában ülve megjelenik a lebénított Quasimodo, és felfedi Jonatán igazi kilétét. Míg a többi szörny rémülten elmenekül, Mavis azt mondja, őt nem érdekli, hogy a fiú egy ember, mert akkor is szereti őt, de Jonatán látva Drakula dühét és csalódottságát azt mondja, ő nem szereti viszont, majd szomorúan távozik a hotelból.
A történtek miatt Mavis szomorú lesz, és azt mondja az apjának, hogy örökre a hotelban fog maradni, mivel az álmai már szertefoszlottak. Drakula ekkor rájön, hogy azzal, hogy mindig csak a lánya védelmezésével törődött, megfosztotta őt az igaz szerelemtől, vagyis a dingtől, amely csak egyszer fordul elő egy szörny életében, akárcsak ő és a felesége között.
Miután sikerül elsimítania a kibontakozott botrányt a szállodában, Drakula azzal a kívánsággal fordul a barátaihoz segítségért, hogy megkeressék és visszahozzák Jonatánt. Megtudják, hogy a fiú hamarosan felszáll egy erdélyi repülőtérről induló járatra, amely reggel indul, a napfelkelte után. Ahogy sietve haladnak a reptér felé, a városban egy Szörnyfesztivál közepén találják magukat, ahol megdöbbenten tapasztalják, hogy XXI. században szinte már senki sem utálja a szörnyeket, sőt nagyon is kedvelik őket. Mivel a fesztiválon túl nagy a tömeg, hogy időben a reptérre jussanak, ezért Frankenstein felszólal az emberekhez Drakula érdekében és a segítségüket kéri. Így a többi jelmezbe öltözött Drakula utat nyit az igazi grófnak, és a köpenyeikkel még árnyékot is nyújtanak a számára, nehogy a Nap megperzselje. Az emberek segítségével Drakula szélsebesen a reptérre jut, de Jonatán gépe épp felszáll, így kénytelen denevérként utána repülni, kockáztatva, hogy elég a napon. Végül sikerül utolérnie a repülőt, ahol az akarata alá vonja a pilótát, aki így a hangosbemondón keresztül beszél Jonatánhoz, és a bocsánatát fejezi ki, majd a gép kényszerleszállását rendeli el.
Később Drakula visszatér a hotelba Jonatánnal, aki elmondja Mavisnak, hogy ő az ő dingje, és hogy miért utasította el őt olyan durván. Drakula végül elfogadja a kettejük kapcsolatát, és végre elengedi Mavist is világot látni, hogy elrepüljön Hawaii-ra, ahová mindig is vágyott. Ezután egy hatalmas ünnepséget rendeznek a szállodában, ahol minden szörny boldogan énekel együtt, és még a gróf is megmutatja páratlan raptudását. A mese tartalomért köszönet a wikipedianak.

Hozzászólások

 
 
Mese statisztika:  4 458 mesenézés
Mese tag:  , , ,

Delivering effective & creative designs
Close
Támogass minket egy LIKE-al!

Segítsd az oldalunkat egy Facebook Like-al, hogy mások is megismerhessék.


Facebook:


Ha nem szeretnél várni és nem szeretnéd, hogy többször megjelenjen ez az ablak
nyomj egy LIKE-ot, vagy regisztrálj oldalunkra.
Köszönjük.