Teljes mesék és mesefilmek

Az oldalon ingyen nézhetsz mindenféle mesét mesefilmet és rajzfilmeket, a mesék nem az oldal tartalmai, így ha törlik a videó megosztó oldalakról nálunk sem fog elindulni, kérlek jelezd ha ilyen mesét találsz.
Még több mese

Még több mese


Videó letöltése

Lányos mesék

Magyar népmesék – A két koma

Magyar népmesék - A két komaEzúttal egy szegény ember történetét meséljük el, hogy hogyan szegődött hozzá a szerencse karácsony napjára.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember, ennek a szegény embernek nagyon sok gyermeke volt. Mivel nagyon szegények voltak így még karácsonykor sem tudott gyermekeinek adni enni, ezért felkerekedett és elment az erdőbe egy zsák gubicsot szedni, hogy ő majd azt el adja a faluban valakinek látatlanban. A falu szélén találkozik egy szegény emberrel aki a zsákját tele rakta hamuval és azt mondta ennek a szegény embernek, hogy mákot megy eladni, a másik meg a gubics helyet azt mondta hogy ő meg diót szeretne eladni, így megbeszélték cseréljék el az árujukat. Na de vajon abból hogy lesz karácsonyra vacsora meg szerencse ha ez a két szegény ember ilyen csúnyán át verték egymást? Nézd meg ezt a kis tanulságos mesét, hogy mindent elmesélhessünk.

Hozzászólások

 
 
Mese statisztika:  5 890 mesenézés
Mese kategóriák:  Karácsonyi mesék, Magyar népmesék

Delivering effective & creative designs
Close
Támogass minket egy LIKE-al!

Segítsd az oldalunkat egy Facebook Like-al, hogy mások is megismerhessék.


Facebook:


Ha nem szeretnél várni és nem szeretnéd, hogy többször megjelenjen ez az ablak
nyomj egy LIKE-ot, vagy regisztrálj oldalunkra.
Köszönjük.